Talouden vakauttamisen osalta tehtävä toimenpiteitä ja pian.


Sote , koulutus eivät odota. Peruspalvelut tulee vahvistaa siihen kantimiin ja vahvalle pohjalle, mitä se on joskus ollut, jotta ihmiset pääsevät avunpiiriin ja hoitoon oikea aikaisesti

Erikoissairaanhoidon osalta, jossa itsekin työskentelen, tulee vahvistaa yhteistyötä perustason kanssa, jotta erikoistason hoitoa tarvitsevat saavat siihen liittyvää erikoissairaanhoitoa. Ja ajallaan.


Kehitysavun kautta meillä valuu maailmalle rahaa ja paljon. Ja kaiken rahan osalta emme edes saa varmuutta kohdentuuko apu oikein. Tämä on se kohta, jossa Suomen talouden osalta tulee uudelleen tarkastella ja mahdolliset leikkaustoimet tältä osin.


Suomen velkaantuminen on jatkunut 15v ajan, eli velkaa on otettu ja pitkään, mutta mitä on tapahtunut palveluille. Eivät ne ainakaan vahvistuneet tai parantuneet ole.


Työllisyys tarvitsee nyt uudistaa sille tasolle, että jokaisen työnvastaanottaminen on kannattavaa ja merkityksellistä

Ansiosidonnainen portauttaminen voisi olla yksi vaihtoehto.


Yritysten verotus kuntoon, jotta Suomessa yrittäjyys kannattaa. Nyt useimmat myös suomalaiset yritykset valuvat esim Viroon, matalemman verotuksen vuoksi.

Olisihan se myös Suomen talouden kasvun kannalta merkittävää, jos olisimme kansainvälisesti myös vetovoimainen maa yrityksille, mutta tällä verotasolla ei.